Акція проти Зеленського у Рівному: Геращенко готова допомогти Дарині Кот з адвокатом

Акція проти Зеленського у Рівному: Геращенко готова допомогти Дарині Кот з адвокатом

Укрінформ
Ірина Геращенко висловила солідарність із Дариною Кот із Рівного, яка була затримана поліцією під час акції проти Президента України Володимира Зеленського, та заявила про готовність надати їй адвоката для захисту права на мирний протест.

Про це Геращенко сказала під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вже всі зрозуміли, що люблять новообраного Президента, але хочемо звернутися до міністерства внутрішніх справ з проханням любити без «збочень і без перезбуджень». Ми готові надати пані Кот адвоката для того, щоб захистити її право на мирний протест, на пікет мирний. За таке затримують тільки в Російській Федерації», - зауважила Геращенко.

У цьому контексті вона також закликала парламент включити до Порядку денного законопроект № 10081 «щодо змін до Адміністративного Кодексу про адмінпорушення щодо виконання рішень Європейського суду, які посилюють права українських громадян на мирний протест».

Водночас вона висловила переконання, що Президент Володимир Зеленський підпише всі закони, які демократично прийме український парламент.

Як повідомлялося, 25 травня у Рівному поліція затримала учасників пікету - 20-річного хлопця і 16-річну дівчину, які стояли з плакатами "Імпічмент президенту" та "Не кумівство, а по-братськи". За словами неповнолітньої дівчини, у відділку поліції на неї “кричали і тиснули”. Згодом на її матір склали протокол про адміністративне порушення.

У поліції спростовують факт затримання й наполягають, що двоє молодих людей, які стояли з “плакатами політичного спрямування” добровільно погодилися пройти до відділку “для встановлення їхніх осіб”.

Читайте також: Під МВС пройшов мітинг через інцидент на пікеті “за імпічмент президенту”

Рівненська місцева прокуратура вже заявила про відсутність порушень з боку поліцейських. Речник Нацполіції Ярослав Тракало пообіцяв, що в поліції проведуть службову перевірку щодо інциденту.

Президент Володимир Зеленський написав у соцмережах: "Закликаю МВС не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо люди не порушують правопорядок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-