Геращенко готує запит до поліції через затримання неповнолітніх у Рівному

Геращенко готує запит до поліції через затримання неповнолітніх у Рівному

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко готує запит до Нацполіції щодо затримання у Рівному двох осіб, які вийшли на одиночний пікет із плакатами про імпічмент Президенту.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Висловлюю обурення затриманням 2 неповнолітніх у Рівному. Готую запит в Нацполіцію", - написала Геращенко.

За її словами, за 5 попередніх років Банкову, ВР, КМ, обладміністрації "чи не щодня пікетували", і часом це були досить агресивні акції.

"По-різному поводилися мітингарі, це була демократія. Всіх цих мітингарів проти “бариг” не чіпали. За одиночний пікет і плакат затримували тільки рух “Відсіч”, з плакатом проти тодішнього кандидата в президенти, який тепер новообраний", - уточнила перший віце-спікер.

Укрінформ намагається отримати коментар щодо цієї ситуації у правоохоронних органів.

Читайте також: Розпуск Ради: Геращенко вимагає оприлюднити стенограму зустрічі на Банковій

Раніше UA: Рівне повідомило, що 25 травня у центрі Рівного на майдані Незалежності відбувся мітинг за імпічмент Президенту. Двох його учасників затримали.

Згодом у поліції заявили, що "затримання як такого" не було, учасників акції просто запросили до міськвідділу, де поліцейські склали на 20-річного хлопця та 16-річну дівчину в присутності її матері адмінпротоколи за ст. 185-1 КУпАП (порушення порядку і організації проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Крім того, щодо матері неповнолітньої склали адмінпротокол за невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей за ст. 184 КУпАП. Всі матеріали скеровуватимуться до суду для прийняття рішення, заявили у поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-