Президент привітав киян з Днем міста

Президент привітав киян з Днем міста

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський привітав Київ та киян з Днем міста.

Про це він написав у Facebook.

"Є те, що робить Київ - Києвом. Це запах квітучих лип і шаурми біля метро. Це суботня тиша ранкового Подолу і невтомний гул проспекту Перемоги. Це краєвид із Володимирської гірки, чарівний цвіт каштанів і забудови "непорозуміння". Так, у цього міста не все ідеально, але це робить Київ живим. Не декоративним, а справжнім. За це ми його і любимо", - наголосив Президент.

Він розповів, що переїхав до Києва у 2003 році і на собі відчув, що у столиці особливі відносини з тими, хто приїхав її підкорювати.

"Це горде і суворе місто. Київ не спішить відкривати свої обійми. Він придивляється. Він може перемолоти тебе, а може стати рідним. Потрібна мить, щоб закохатись в це місто. І мить, щоб в ньому розчаруватись. Але у Києва є одна унікальна риса – він точно не залишає байдужим", - підкреслив Зеленський.

Глава держави і колишній керівник студії "Квартал 95" зауважив, що у Києві знайшлось місце на карті "Кварталу 95", у цьому місті народилися його діти і, "звичайно, в серці цього міста народжується свобода".

"Київ, я люблю тебе! Kyiv, I love you!" - написав Зеленський.

Читайте також: Київ відзначає День міста

День Києва традиційно відзначають у останню неділю травня. Цьогоріч столиця святкує 1537 років. Зазвичай святкування тривають два дні - з суботи. Цього року окрім традиційного вернісажу на Андріївському узвозі у Києві урочисто відкрили новий міст, який поєднав екскурсійні маршрути від Володимирської гірки до Арки Дружби народів.

У неділю святкування розпочалися традиційним - вже 27-м - "Пробігом під каштанами" за участю мера Віталія Кличка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-