Синод ПЦУ заборонив духовенству балотуватися у Раду

Синод ПЦУ заборонив духовенству балотуватися у Раду

Укрінформ
Синод вирішив заборонити духовенству Православної церкви України брати участь у виборах до Верховної Ради та на посади органів місцевого самоврядування.

Про це ідеться в рішенні Священного Синоду Православної церкви України, ухваленого на засіданні 24 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Синод заборонив архієреям і клірикам висувати свої кандидатури для обрання до ВРУ чи на посади місцевого самоврядування, де передбачене прийняття на постійну роботу. Разом з тим їм дозволено у виключних випадках з благословення церковної влади балотуватися у депутати органів місцевого самоврядування при дотриманні відповідно визначених умов", - йдеться у рішенні Синоду ПЦУ.

Читайте також: Епіфаній про Філарета: Немає конфлікту між особистостями, є конфлікт з одним із ієрархів

Синод також вирішив протягом місяця завершити реєстрації Статутів Управлінь єпархій УПЦ (ПЦУ). Розпочато процес реєстрації статутів монастирів та духовних навчальних закладів ПЦУ.

Окрім того, Синод ПЦУ обрав архиєпископа Полтавського і Кременчуцького Федора головою Синодального управління у справах молоді, архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора – головою Синодального управління взаємодії з молодіжно-патріотичними громадськими об’єднаннями, митрополита Львівського і Сокальського Димитрія – головою Інститут церковної історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-