ООН визначить проблеми, через які

ООН визначить проблеми, через які "гальмують" інновації в Україні

Укрінформ
Експерти ООН проведуть дослідження інноваційної сфери України та дадуть відповідні рекомендації.

Про це йшлося під час зустрічі делегації Європейської економічної комісії ООН (UNECE) з представниками МОН, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Проведення цього дослідження зараз є дуже важливим, адже попередній огляд інноваційного розвитку України проводився UNECE 2012 року, а результати були опубліковані 2013-го. За ці понад 5 років багато змінилося. І саме це дослідження допоможе нам актуалізувати інформацію, критично оцінити втілення попередніх рекомендацій, а також виявити проблеми, які стримують розвиток інновацій в Україні", – розповіла гендиректор директорату інновацій та трансферу технологій МОН Дар’я Чайка.

Дослідження проводитиметься в межах огляду інноваційної політики країн Східної Європи та Кавказу, яке робить UNECE. Воно складатиметься з 6 етапів: ґрунтовне оцінювання і консультації з питань інноваційної політики, аналіз отриманих даних, публікація результатів тощо.

Для проведення дослідження було створено спеціальний опитувальник. З його допомогою експерти оцінюватимуть інституційну складову управління сферою інноваційної діяльності, інструменти інноваційної політики та інноваційні процеси. Загалом відбудеться огляд 50 індикаторів.

Читайте також: Зеленський пропонує у слід за Африкою “перескочити” деякі етапи технологічної революції

У межах візиту в Україну експерти ООН вже пояснили представникам університетів та наукових установ алгоритм заповнення опитувальника.

За результатами дослідження Україна зможе побачити слабкі та сильні сторони не тільки своєї інноваційної політики, а й інших країн Східної Європи та Кавказу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-