Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Герої перестають народжуватися там, де втрачається народна пам'ять. Славімо героїв!

Герої перестають народжуватися там, де втрачається народна пам'ять. Славімо героїв!

Блоги
Укрінформ
23 травня в Україні відзначається День Героїв

У всі часи й епохи спалахують на небосхилі історії люди, імена та особливості життя яких ще багато років передають одне одному однодумці. Герої цементують ідеї в народній пам’яті, направляють цілі покоління й дають надію у смутні часи. Без героїв неможлива нація, але саме нація народжує героїв.

Прості, звичайні у житті люди, роблять те, що повинні зробити саме в потрібний момент, те, що підказує їм серце, те, що шепочуть у їхній свідомості вікові народні патерни. Самопожертва заради Батьківщини та свого народу є однією з вершин людського духу. Здатність та бажання зробити більше, ніж роблять інші – невід’ємна риса відмічених іскрою долі. Можливість перебороти страх та вагання, невтомно захищати власний спосіб життя і майбутнє наступних поколінь відрізняють кращих із нас.

Справжні герої не мають пафосу та чванливості. Адже героїзм бере свій початок в чистому та полум’яному серці. Щирість до людей та відданість своєму народу не потребують винагороди. Їх джерело в душі не засипане золотим піском. Але забути про власних героїв – це злочин для суспільства. Злочин, за який історія виносить для цілого народу смертельний вирок.

Нація, в якій перестають народжуватися герої – приречена на вимирання або знищення. Вона розчиниться серед сусідів, прийме їх пантеон, мову, погляд на світ і зрештою перестане існувати. Герої перестають народжуватися там, де втрачається народна пам'ять, де забувають про свій рід, де стежка до храму душі заростає бур’яном бездуховності та байдужості.

Наступництво поколінь вкрай важливе для народу. Безперервність культурної традиції, виховання молоді на моделях поведінки власних героїв, особистий приклад і передача досвіду – це необхідні умови для відтворення та розвитку нації. Із правдивими, неприкритими історіями справжніх героїв із в уст в уста передається незримий, але такий важливий дух боротьби та самопожертви. Дух, який допомагає у важкі роки, світить свічкою надії в темряві смутних часів і врешті розгортається нестримним полум’ям перемоги.

Герої не з’являються нізвідки і не йдуть в нікуди. Вони живуть серед нас – живі та загиблі. І поки пам'ять про них впливає на наші дії та вчинки – ми будемо перемагати. Незважаючи на переважні сили противника, іронії долі чи смерті оскали. Тому що їх життя, їх історія, їх Дух в потрібний для нації та Батьківщини час допоможе кожному з нас зробити той єдино правильний вибір в своєму житті.

Зі святом! З Днем Героїв!

Слава Україні! Героям слава!

Ірина Фріз

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-