Українці оцінили, в якому напрямку рухається країна

Українці оцінили, в якому напрямку рухається країна

Опитування
Укрінформ
Майже 50% українців вважають, що країна рухається у неправильному напрямку, 30% дотримуються протилежної думки.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

"Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 16-21 травня 2019 року, 30% опитаних заявили, що Україна рухається у правильному напрямку, 49% – протилежної думки", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що "динаміка зміни настроїв населення у позитивний бік продовжується, починаючи з початку року".

Відносно більше тих, хто має оптимістичніші погляди на стан справ у країні, спостерігаються серед мешканців заходу та наймолодших респондентів, виборців партій БПП "Солідарність" та партії Святослава Вакарчука.

Водночас, за даними соціологів, надалі зростає запит на радикальні зміни в країні (87%). "Лише 5% виступають за стабілізацію ситуації, 6% – за повернення у минуле. Запит на зміни притаманний абсолютній більшості представників усіх вікових, регіональних та електоральних груп", - зазначається також у повідомленні.

Читайте також: Майже половина українців назвала себе вірянами ПЦУ

Опитування проводилося 16-21 травня 2019 року методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність - 2000 респондентів, помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-