Справа Укроборонпрому: до відповідальності притягнули трьох працівників НАБУ

Справа Укроборонпрому: до відповідальності притягнули трьох працівників НАБУ

Укрінформ
Трьох співробітників Національного антикорупційного бюро України, які є фігурантами листування щодо корупції на державному концерні «Укроборонпром», притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Двом співробітникам - керівнику Головного підрозділу детективів та детективу - оголошено догану. До першого заступника директора Національного бюро застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді зауваження. Відповідні накази директор Національного бюро Артем Ситник підписав 17 травня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності було ухвалене після проведення Управлінням внутрішнього контролю службового розслідування. У ході розслідування перевірялися факти можливих неправомірних дій працівників НАБУ, відомості про які містило листування, оприлюднене журналістами програми Bihus.info. Після цього висновки службового розслідування УВК надало Дисциплінарній комісії.

Читайте також: Гройсман назвав дедлайн для запуску аудиту Укроборонпрому

З огляду на суспільний резонанс, засідання останньої проходило у відкритому форматі - за участі представників Ради громадського контролю при НАБУ та міжнародних партнерів, інформують у відомстві.

Зрештою на підставі наданих матеріалів комісія рекомендувала притягнути до відповідальності трьох співробітників Національного бюро, а саме: оголосити догани першому заступнику директора НАБУ, керівнику Головного підрозділу детектива та детективу.

«Я уважно вивчив матеріали службового розслідування і рекомендації комісії. Оскільки керівник Головного підрозділу детективів та детектив приховували матеріали переписки, неналежно виконували посадові обов'язки та неналежним чином організовували роботу з особами, які співпрацюють зі слідством, за сукупністю виявлених порушень вони отримали догани. Перший заступник, у діях якого вбачаю лише неналежну організацію роботи Головного підрозділу детективів, отримав зауваження», - цитує прес-служба директора НАБУ Артема Ситника.

Він також пообіцяв посилити контроль за дотриманням правил етичної поведінки та виконанням посадових обов’язків співробітників. Крім того, буде посилено контроль і за дотриманням існуючих вимог до конфіденційного співробітництва, а сам порядок такої взаємодії буде вдосконалено з урахуванням набутого досвіду та міжнародної практики, зазначили в Бюро.

Як повідомлялося, розслідування журналістів Bihus.іnfo стосувалось зловживання та корупції під час закупівель державним концерном "Укроборонпром" деталей до військової техніки через посередника "Оптимумспецдеталь".

11 березня у четвертій частині розслідування Bihus.info йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, ДФС і НАБУ допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі закривати справи і розв'язувати проблемні питання.

У розпорядженні журналістів опинилася телефонна переписка, у якій йдеться, що власник ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрій Рогоза і його партнер Віталій Жуков нібито давали хабарі правоохоронцям за закриття кримінальних справ. Зокрема, у листуванні згадуються кілька співробітників НАБУ, а також чоловік, якого називають позаштатним агентом НАБУ, - Євген Шевченко.

Зазначалося, що в НАБУ, серед іншого, видали ТОВ "Оптимумспецдеталь" довідку, у якій йшлося, що детективи відомства не включали підприємство до переліку з ознакою фіктивності.

Після виходу даного сюжету в НАБУ заявили, що розпочали службове розслідування за озвученими фактами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-