Климпуш-Цинцадзе обурена дифірамбами Сталіну в РФ

Климпуш-Цинцадзе обурена дифірамбами Сталіну в РФ

Фото
Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе переконана, що тільки вивчаючи замовчувані сторінки тоталітарного режиму, Україна має шанс не допустити подібних звірств у майбутньому.

Про це вона написала у неділю, в День вшанування жертв політичних репресій, на своїй сторінці у Facebook.

"Вклонилися в Биківнянському лісі могилам закатованих совєцьким режимом. Жертви політичних репресій - мільйони зруйнованих доль і болючих родинних історій, що кровоточили десятиліттями під забороною згадувати про них...У багатьох з нас рідні потрапили під жорстокий прес сталінської машини, що хотіла перемолоти будь-які інакші думки, почуття, мрії...Вшановуючи їхню пам'ять, вивчаючи замовчувані сторінки історії, ми маємо шанси стати успішним суспільством і, переконана, в майбутньому ніколи не допустити таких звірств", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

При цьому вона висловила обурення тим, що в той час, коли Україна і весь солідарний з нею світ вшановує жертв тоталітаризму, Росія прославляє Сталіна. "Нині рекордні 70% росіян схвалюють роль Йосифа Сталіна в російській історії. Імідж тирана, відповідального за смерть та скалічені долі мільйонів людей, нині намагаються реабілітувати та представити як «ефективного менеджера». Хіба може не викликати опору політичний режим, що зводить пам’ятники масовим вбивцям?" - написала віце-прем'єр.

У неділю, 19 травня, в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій.

Читайте також: Сьогодні в Україні - День пам’яті жертв політичних репресій

Кількість жертв тоталітарного режиму в Україні неможливо підрахувати – це неймовірні цифри. Деякі фахівці вважають, що за період від початку 1920-х і до кінця 1980-х років, тобто за час правління більшовицько-комуністичного режиму, в Україні було заарештовано майже півтора мільйона осіб (із них понад 50% - українці). Величезну кількість із них було розстріляно, всі інші пройшли тюрми, заслання, вислання, каторгу, табори, примусово побували в психіатричних закладах.

Фото: Ivanna Klympush-Tsintsadze, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-