Парубій радить прихильникам СРСР з'їздити на

Парубій радить прихильникам СРСР з'їздити на "полігон смерті" у Биківню

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій радить тим, хто досі виступає за відродження кривавої радянської імперії, поїхати на місця жахливих більшовицьких злочинів - наприклад, у Биківнянський ліс.

Про це йдеться у зверненні Голови ВР з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій, оприлюдненому на сайті Ради.

"Тим, хто досі виступає проти декомунізації і за відродження кривавої радянської імперії, рекомендую поїхати до Биківнянського лісу біля Києва чи Дем’янового лазу біля Івано-Франківська – на місця жахливих більшовицьких злочинів. Майже в кожній області України є такі більшовицькі полігони смерті", - наголосив Парубій.

Він висловив переконання, що комуністична тоталітарна ідеологія заслуговує такого ж міжнародного засудження, як і націонал-соціалістична, "і мусить бути повсюдно заборонена як людоненависницька".

"Українці впродовж всього ХХ століття прагнули відновити свою незалежну державу, щоби вільно і гідно жити на власній землі. І кожний окупант боровся з нашим прагненням до волі", - додав він.

За його словами, насамперед незалежна державність українців заважала "російському комуно-більшовицькому і німецькому націонал-соціалістичному варварським режимам". "Обидва антилюдські режими марили великими імперіями і не уявляли їх без загарбання України", - підкреслив Парубій.

"Жертв репресій в Україні у ХХ столітті точно порахувати неможливо. Обидва тоталітарних режими організовували справжні фабрики смерті, де сотнями і тисячами знищували невинних людей. Тисячі родин в Україні досі не знають долі своїх рідних. Вони просто зникали і більше ніколи не поверталися додому", - додав Голова Верховної Ради.

Він уточнив, що тільки зараз, у часи незалежної України, після відкриття архівів репресивних органів, вдалося з’ясувати трагічну долю багатьох українців: "багато з них були розстріляні у секретних в’язницях НКВД – сталінських катівнях, а потім таємно поховані у лісах і парках".

Читайте також: Тиша Биківнянського лісу ховає великий злочин комуністичного режиму - Нищук

Він закликав всіх українців цього дня вшанувати жертв політичних репресій і помолитися, "щоб більше ніколи таке не повторилося на нашій землі". "Схилімо голови над могилами наших предків, які загинули від масових репресій",- зазначив Парубій.

"Не забудемо і не пробачимо злочини проти нашого народу і людяності, здійснені тоталітарними режимами в Україні. Вічна слава і вічна пам'ять жертвам політичних репресій", - уточнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-