Порошенко: Масові репресії - один із наслідків втрати державності 100 років тому

Порошенко: Масові репресії - один із наслідків втрати державності 100 років тому

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зазначає, що жахливі злочини комуністичного режиму проти людяності стали можливими зокрема й через втрату української державності сто років тому.

Про це він сказав, виступаючи на церемонії вшанування жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жахливі злочини комуністичного режиму проти людяності стали можливими у тому числі через втрату української державності, яку ми не змогли відстояти в часи Української революції 1917–1921 років", - наголосив Президент.

Він підкреслив, що український народ заплатив надто високу ціну за ці прорахунки, зроблені 100 років тому, а тому ми не маємо допускати навіть думки про те, щоб повторити той гіркий досвід знову. "Тому щоразу незмінно повторюємо тезу про незворотність нашого європейського курсу, про неприпустимість повернення України в лоно Російської федерації. На землі, де дерева ростуть з людської крові, не може бути і мови про політичні загравання з агресором і спадкоємцем режиму, який цю кров проливав", - наголосив глава держави.

За його словами, українці це дуже добре усвідомили, і за останні роки ні разу не відступили від обраного шляху.

Читайте також: У Биківні, ймовірно, поховані до 100 тисяч жертв репресій - Порошенко

Президент нагадав, що за 5 років фактично завершено процес декомунізації держави, заборонено комуністичну ідеологію, Православна церква України отримала Томос про автокефалію, створено боєздатну армію, яка надійно захищає нас від загарбників у розв'язаній московським режимом війні.

Крім цього, зазначив Порошенко, досягнуто значних успіхів у співпраці з країнами – світовими лідерами та міжнародними інституціями, проведено низку реформ в напрямі адаптації українського законодавства до європейських стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-