На форумі #єдинийголос оцінили розвиток урядових комунікацій

На форумі #єдинийголос оцінили розвиток урядових комунікацій

Укрінформ
На Третьому Всеукраїнському  форумі #єдинийголос держсекретар Кабінету Міністрів Володимир Бондаренко відзначив подяками урядових комунікаційників.

Про це інформує Урядовий портал.

“Фахівці органів виконавчої влади отримали нагороди за ефективне інформаційне супроводження реформ уряду, якісне планування медіа-заходів та оперативне висвітлення подій про діяльність Уряду у рамках #єдиногоголосу, промотування Ukraine NOW та ін. Серед нагороджених – прес-служби віце-прем’єр-міністрів, міністерств, служб та агентств, обласних державних адміністрацій”, - ідеться в повідомленні.

Володимир Бондаренко наголосив, що роль комунікацій у процесі реформ є провідною.

“Ми комунікуємо про те, що хочемо, можемо і змінюємо цю країну. Ми – це уряд Гройсмана, ми – це Секретаріат Кабінету Міністрів України, ми – це я з вами”, - цитує держсекретаря Урядовий портал.

Зазначається, що Третій Всеукраїнський форум фахівців у сфері урядових комунікацій #єдинийголос, який тривав 17-18 травня, став прикладом успішного обміну досвідом, ідеями та корисними напрацюваннями.
Читайте також: Лідери думок, урядовці, стартапери: #єдиний голос зібрав уже 100 зустрічей у Кабміні

Зокрема, у другий день форуму на локації "PR vs антикризові комунікації: як швидко переключитися" обговорювалося, як і за допомогою яких інструментів реагувати прес-службам у складних ситуаціях.

Так, за словами PR-директора Укртелекому Михайла Шуранова, головне завдання комунікаційників – забезпечити обізнаність громадян, у кризових ситуаціях – робити це потрібно вчасно і правдиво та не боятися визнавати свою провину. “Робота піарника – це бути посередником між бізнесом, своєю організацією, своїм шефом і зовнішньою аудиторією”, - зазначив він.

А от начальниця управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Ощадбанку Юлія Євтушенко переконана, що “під час кризи керівник не повинен делегувати своїх обов’язків – він має координувати дії”.

Водночас керуюча партнерка Quadrate 28 Corp. Валерія Іонан додала, що у кризових ситуаціях важливо “відчувати таймінг”: “Не мовчати тоді, коли треба говорити, бо багато криз погіршується через несвоєчасність відповіді від сторони, яку інформаційно атакують”.

Підсумовуючи дискусії, керівник Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Роксалана Стадник висловила надію, що традиція проведення форумів продовжуватиметься, а робота в рамках роботи платформи “Єдиний голос” буде системною та конструктивною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-