Гройсман відзначає День Європи у Вінниці

Гройсман відзначає День Європи у Вінниці

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у Вінниці бере участь в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня Європи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Володимир Гройсман взяв участь у святкуванні Дня Європи у Вінниці / Фото: Владіслав Мусієнко

“День Європи у Вінниці - свято єдності, яке все місто відзначає понад 10 років поспіль. Цього року свято відкрили 400 юних вінничан, які станцювали вальс на Майдані Незалежності. А справжнім подарунком стала демонстрація давнього Статуту міста”, - зазначив Гройсман.

Водночас Президент України Петро Порошенко разом із представниками уряду, мером столиці та міжнародним гостями взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Європи у Києві.

Як повідомляося, у суботу, 18 травня, в Україні відзначають День Європи - як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента "Про День Європи". Варто зазначити, що в Україні День Європи святкують щорічно кожної третьої суботи травня, а в країнах Європейського Союзу - 9 травня. Прикметно, що Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято. Цього дня традиційно відбувається багато різноманітних тематичних заходів у столиці та інших українських містах.

Читайте також: Порошенко пишається, що за останні 5 років Україна і ЄС зблизились, як ніколи

У Вінниці масштабно відзначають День Європи, зокрема в програмі «Віденський бал по-вінницьки» – на головній площі міста одночасно вальсували більше 200 пар. Також однією з найяскравіших історико-краєзнавчих локацій є презентація історичного проекту «Ординація Вінниці», де показують копію Статуту міста 1790 року. Оригінал цього документу зберігається в архівах Варшави, а копію в подарунок можуть отримати знавці історії Вінниці , які правильно відповідатимуть на питання тематичної вікторини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-