Хто замовив Катю Гандзюк: у 40 містах України проходить акція пам’яті

Хто замовив Катю Гандзюк: у 40 містах України проходить акція пам’яті

Фото, відео
Укрінформ
Поблизу будівлі Адміністрації Президента в Києві та в низці українських міст у суботу активісти вийшли на акції пам’яті загиблої радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, перед учасниками акції виступив батько загиблої активістки Віктор Гандзюк. Він та інші учасники акції вимагають розслідувати резонансні вбивства та притягнути до відповідальності замовників убивства Катерини.

"Хто замовив Катю Гандзюк?" - гучно скандують активісти. Дехто з присутніх запалив піротехнічні вироби.

Акція пам'яті Катерини Гандзюк у Києві / Фото: Худякова Олена, Укрінформ

Подібні акції проходять у 40 українських міст: Київ, Біла Церква, Ірпінь, Обухів, Гатне, Вінниця, Луцьк, Нововолинськ, Ківерці, Рожище, Дніпро, Костянтинівка, Слов'янськ, Маріуполь, Торецьк, Краматорськ, Житомир, Малин, Ужгород, Запоріжжя, Бердянськ, Івано-Франківськ, Кропивницький, Сєверодонецьк, Львів, Новояворівськ, Одеса, Миколаїв, Полтава, Кременчук, Рівне, Дубно, Суми, Тернопіль, Чортків, Харків, Херсон, Черкаси, Чернівці, Чернігів.

За кордоном також вимагають покарати причетних до вбивства. Зокрема, до заходу приєдналися Страсбург, Лондон, Берлін, Прага, Брюссель, Варшава, Париж та деякі міста Канади.

Читайте також: ГПУ розслідує економічні мотиви вбивства Гандзюк

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% тіла жінки. Гандзюк перенесла декілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

За підозрою у причетності до її вбивства були затримані п'ятеро людей: Грабчук, Васянович, Вишневський, Горбунов і Торбін, а 12 листопада стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука. 26 квітня 2019-го суд змінив йому запобіжний захід з утримання в СІЗО на домашній арешт.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера. 25 квітня стало відомо, що підозру Мангеру змінили - на "замовлення завдання тілесних ушкоджень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-