Порошенко і посол Польщі вшанують пам`ять жертв політичних репресій у Биківні

Порошенко і посол Польщі вшанують пам`ять жертв політичних репресій у Биківні

Укрінформ
У Національному меморіально-історичному комплексі “Биківнянські могили” 19 травня проходитимуть офіційні заходи із вшанування Дня пам`яті жертв політичних репресій.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в Посольстві Польщі в Україні.

"Урочисті заходи розпочнуться об 11.00 за участю Президента України Петра Порошенка. В ході урочистостей передбачена церемонія покладання Президентом Петром Порошенком вінка на польському військовому цвинтарі у супроводі посла Бартоша Ціхоцького", - розповіли в посольстві.

Польський військовий цвинтар у Києві – Биківні відкритий у 2012 р. У братських могилах у Биківнянському лісі цвинтаря покояться останки вбитих у 1940 році 3 тисяч 435 польських громадян з т.зв. українського катинського списку.

Катинський злочин – масове вбивство польських громадян, здійснене загонами НКВС на підставі рішення Політбюро ЦК ВКП (б) від 5 березня 1940 року. Тоді було розстріляно понад 21 тисячу польських військовополонених та польської інтелігенції, яких було взято у полон після вторгнення Червоної армії до Польщі 17 вересня 1939 року. В’язнів тримали і вбивали у різних місцях, зокрема у Козельську, Осташкові, Старобільську, Биківні та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-