Кабмін змінює систему фінансування науки — Гройсман

Кабмін змінює систему фінансування науки — Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся до усіх науковців з нагоди з професійного свята – Дня науки.

Текст звернення оприлюднений на Урядовому порталі.

“Розвиток науки є одним з найважливіших факторів, які визначають місце держав у сучасному світі, стан розвитку суспільства, його готовність до сучасних та майбутніх викликів”, - зазначив Гройсман.

За його словами, наша країна орієнтується на подальший економічний та соціальний розвиток, який базується на інноваційних та наукомістких технологіях. “Тому уряд приділяє значну увагу розвиткові та фінансуванню наукової галузі, розширенню наукової інфраструктури, покращенню становища українських науковців”, - запевнив Прем’єр-міністр.

Водночас, додав Гройсман, КМУ змінює саму систему фінансування науки та запроваджує сучасні методи менеджменту наукової галузі. І одним з основних орієнтирів та індикаторів успішності вітчизняної науки має стати її прикладний аспект та вплив на реальний сектор економіки. “Модернізація промисловості, впровадження інноваційних технологій та загальний розвиток суспільства мають бути обов’язковими результатами наукового прогресу та розвитку наукової галузі України”, - підкреслив він.

Читайте також: У 2019 році доступ до Scopus та Web Science отримають всі виші

Глава уряду висловив подяку всім українським вченим за відданість улюбленій справі та щоденну кропітку працю. Він побажав їм міцного здоров’я, подальших професійних досягнень та успішного втілення найсміливіших проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-