СБУ заблокувала продаж інформації з бази митниці

СБУ заблокувала продаж інформації з бази митниці

Укрінформ
Співробітники СБУ викрили схему протиправного отримання та збуту інформації з обмеженим доступом з автоматизованих систем митниці Держаної фіскальної служби.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що державний інспектор Одеської митниці за посередництва двох мешканців Вінниці налагодив механізм отримання неправомірної вигоди за продаж інформації з обмеженим доступом, що зберігається та обробляється в автоматизованій системі митного оформлення ДФСУ “Інспектор-2006”. За грошову винагороду зловмисники передавали зацікавленим особам відомості про перетин державного кордону транспортними засобами на іноземній реєстрації та персональні дані водіїв”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співробітники СБУ задокументували кілька фактів збуту зловмисниками службової інформації на загальну суму 30 тисяч гривень.

Читайте також: СБУ викрила схему продажу службової інформації з бази Фіскальної служби

Обох посередників правоохоронці затримали у Вінниці відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу під час чергової спроби продажу даних. Одночасно на робочому місці затримано державного інспектора.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в скоєнні злочинів та обрання запобіжних заходів. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності посадовців ДФС, які можуть бути до цього причетні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-