За час роботи оновлених

За час роботи оновлених "Доступних ліків" виписали понад 1,7 мільйона рецептів

Укрінформ
За півтора місяця дії оновленої державної програми «Доступні ліки», або програми реімбурсації, виписано понад 1,7 млн електронних рецептів.

Про це у коментарі Укрінформу заявив голова Національної служби здоров'я України Олег Петренко.

“Трансформація системи охорони здоров'я триває. Ми системно рухаємося далі - через впровадження нових моделей оплати та прозорих електронних інструментів. Сьогодні декларація про вибір лікаря, укладена в електронній системі охорони здоров'я, вже стала звичною річчю для всіх - 27,5 мільйона громадян обрали свого лікаря. Так само відбудеться і з електронним рецептом», - зазначив Петренко.

Він наголосив, що електронний рецепт стає невід'ємною частиною нашої системи охорони здоров'я.

«Станом на 15 травня – за півтора місяця роботи оновленої програми «Доступні ліки» виписано понад 1,7 млн електронних рецептів. За 1 219 553 електронними рецептами лікарські засоби вже відпущено. Найбільш активно виписують електронні рецепти на «Доступні ліки» на Дніпропетровщині (216 913), Харківщині (134 846), Львівщині (115 390)», - поінформував Петренко.

Посилаючись на електронні дані, Петренко зазначив, що 22,7% серед усіх відпущених рецептів відпускається менше, ніж за годину після виписування рецепту лікарем.

«Пацієнту достатньо однієї години, аби відвідати лікаря, отримати електронний рецепт та одержати необхідні йому лікарські засоби в аптеці. 41% електронних рецептів відпускаються протягом 6 годин після виписування та до 52,6% - протягом 24 годин», - сказав Петренко.

Читайте також: МОЗ скасувало вікові обмеження на безкоштовну вакцинацію від кору

Також він поінформував, що понад 2 800 аптечних закладів уже відпускають ліки за електронними рецептами.

«Станом на 15 травня в Україні, за програмою реімбурсації “Доступні ліки”, НСЗУ уклала договори з 976 аптечними закладами-юридичними особами. 6 540 точок відпуску ліків за електронними рецептами зголосилися взяти участь у програмі. Серед них – 82,7% – приватних аптечних закладів, 11% – комунальні, 6,2% – ФОП. 2 839 аптек уже відпускають ліки за електронним рецептом», - сказав Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-