"Без гніву і пристрасті": чого чекають від Антикорупційного суду НАБУ і САП

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник сподівається, що робота Вищого антикорупційного суду базуватиметься виключно на законі.

Про це він заявив під час експертної дискусії щодо майбутнього Вищого антикорупційного суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже довго до цього йшли, і суд вже є, і дата запуску є, і це надзвичайно приємно. Це йшло дуже важко, але маємо результат... Було питання щодо позиції досудового розслідування (у роботі ВАС - ред.). Позиція дуже проста - ми сподіваємося, що робота ВАС буде базуватися виключно на законі", - сказав Ситник.

У свою чергу заступник керівника САП Володимир Кривенко зазначив, що хотілося б бачити роботу суду "без гніву і пристрасті".

"Ми не сприймаємо Вищий антикорупційний суд як "наш" суд. Ми сподіваємося, що (судді Вищого антикорупційного суду - ред.) будуть готові дослухатися до аргументів - як сторони обвинувачення, так і сторони захисту", - додав Кривенко.

Також заступник керівника САП висловив думку, що судді Вищого антикорсуду будуть завантажені роботою.

"Навантаження буде з першого дня", - зазначив Кривенко.

Читайте також: Антикорупційний суд розпочне роботу 5 вересня

Як повідомлялося, збори суддів Вищого антикорупційного суду України 7 травня ухвалили рішення про початок роботи новоствореного суду 5 вересня 2019 року.

Того ж дня на зборах суддів головою Вищого антикорупційного суду обрали Олену Танасевич, її заступником — Євгена Крука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-