Депутата підозрюють у захопленні агрофірми, яка належала добровольцю АТО зі США

Депутата підозрюють у захопленні агрофірми, яка належала добровольцю АТО зі США

Укрінформ
Депутату Київської облради Віталію Карлюку оголосили підозру в резонансній справі рейдерського заволодіння агрокомплексом "Росава-К", який належав загиблому в АТО добровольцю - українцю американського походження Марку Паславському.
Про це у середу повідомив у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

"В резонансній справі рейдерського заволодіння агрокомплексом "Росава-К", який належав загиблому в АТО добровольцю, українцю американського походження Марку Паславському, оголошено підозру депутату Київської облради В. Карлюку", - зазначив він.

За даними слідства, після смерті Паславського з'явилися нові власники агрофірми, які підробили протокол загальних зборів учасників ТОВ "Росава-К".

Внаслідок таких незаконних дій були виведені зі складу засновників товариства власник 3% акцій і компанія-засновниця, представником якої був Паславський.

Також було встановлено, що договір купівлі-продажу про продаж частки статутного капіталу ТОВ "Росава-К" виготовлений і підписаний вже після загибелі Паславського, повідомляє "Новое время".

Читайте також: Порошенко відкрив пластовий вишкільний центр на Київщині

Як повідомлялося, Марк Паславський народився у 1959 році в українсько-американській родині в Нью-Йорку. Переїхав в Україну в 1990-х роках, працював менеджером з продажу металопродукції, а також у фінансовому секторі в Києві, Харкові й Москві. У квітні 2014 року приєднався до батальйону "Донбас", перед цим прийнявши українське громадянство. Мав позивний "Франко" - на честь Івана Франка.

Загинув 19 серпня 2014 року у боях за Іловайськ. Похований на Аскольдовій могилі у Києві.

Президент Петро Порошенко нагородив Паславського орденом Данила Галицького (посмертно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-