Суд оштрафував НАБУ за невиконання рішення у справі Злочевського

Суд оштрафував НАБУ за невиконання рішення у справі Злочевського

Укрінформ
Суд у березні оштрафував Національне антикорупційне бюро України за невиконання рішення суду у справі екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Про це повідомляє прес-служба САП.

"До теперішнього часу указана ухвала слідчого судді не виконана, рішення у кримінальному провадженні не прийнято, внаслідок чого органами ДВС 21 лютого 2019 року відкрито виконавче провадження та 22 березня 2019 року на Національне антикорупційне бюро України накладено штраф за невиконання рішення суду", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, детективи НАБУ з грудня 2015 року розслідують кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем з боку колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. За даними Генпрокуратури, екс-посадовець нібито забезпечив протизаконну видачу 38 дозволів на користування надрами підконтрольним підприємствам.

Водночас, заявляють у САП, за результатами досудового розслідування не здобуто жодного доказу втручання колишнього міністра в діяльність спеціальної міжвідомчої комісії, яка у 2011 році приймала рішення про видачу спеціальних дозволів на користування надрами.

Оскільки з жовтня 2016 року по серпень 2017 року детективами НАБУ у цьому провадженні не проведено жодної слідчої дії та законне рішення не прийнято, 1 серпня 2017 року прокурор у кримінальному провадженні виніс постанову про його закриття. Проте у червні 2018 року слідчий суддя Солом’янського райсуду м. Києва скасував цю постанову у зв’язку з нібито неповнотою проведеного досудового розслідування.

Читайте також: Суд визнав нечинними обмеження при перерахунку пенсій екс-працівникам МВС

Згодом слідчий суддя Солом’янського райсуду задовольнив клопотання представника однієї із компаній, обставини видачі якій спецдозволу розслідуються у кримінальному провадженні, і встановив двомісячний строк для прийняття рішення про закінчення досудового розслідування.

Проте й досі ця ухвала не виконана, констатували у САП.

Таким чином, на думку САП, детективи та керівництво Національного антикорупційного бюро України "лише створюють видимість розслідування, діючи в інтересах деяких громадських діячів".

Як повідомлялося, на брифінгу 14 травня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ оголосила підозру колишньому міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському у справі про відмивання брудних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-