Подружжя з РФ попросило притулку в Україні

Подружжя з РФ попросило притулку в Україні

Відео
Укрінформ
Двоє громадян Росії - чоловік і дружина - нелегально перетнули кордон і попросили політичного притулку.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

“Двох порушників кордону, які прямували в Україну поза пунктами пропуску, затримали прикордонники Сумського загону. Прикордонний наряд під час патрулювання державного кордону зупинив їх щойно вони перетнули кордон. Затримані відразу повідомили, що вони є подружжям і що, оминувши російські пункти пропуску, втікають з Росії через їх переслідування в РФ з метою отримання політичного притулку в Україні”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Російський опозиціонер отримав політичний притулок в Україні

Як розповів чоловік, він понад десять років займався прибутковим бізнесом - продавав автомобілі, та мусив сплачувати данину начальнику одного з РУВС Москви. У 2010 році він був змушений закрити свій бізнес через постійні погрози та створення штучних перепон від представників влади.

Також росіянин розповів, що згодом в інтернеті висловлював незадоволення владою Росії, негативно оцінював анексію Криму і дії РФ на міжнародній арені та рекламував російських опозиційних блогерів. Через це на адресу чоловіка та членів його сім'ї почали надходити погрози. Тому подружжя вирішило нелегально потрапити в Україну і попросити тут політичного притулку.

Тривають подальші перевірочні заходи, зазначають у Держприкордонслужбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-