НАБУ притягнуло до відповідальності двох своїх детективів

НАБУ притягнуло до відповідальності двох своїх детективів

Укрінформ
Двох детективів НАБУ, яких викрили на перешкоджанні здійсненню професійної діяльності адвоката, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Двох детективів Головного підрозділу детективів НАБУ, яких викрили на перешкоджанні здійсненню професійної діяльності адвоката, притягнуто до дисциплінарної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одного з них, керівника відділу детективів, застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність.

Крім того, другому детективу цього ж відділу оголошено догану.

"Також до дисциплінарної відповідальності притягнуто працівника Управління спеціальних операцій. Відповідні накази Директор Національного бюро підписав 3-6 травня 2019 року", - додали у НАБУ.

У відомстві нагадали, що події, які стали приводом для притягнення детективів до дисциплінарної відповідальності, відбулись у лютому 2019 року. За цими фактами Управління внутрішнього контролю НАБУ провело службове розслідування, а його висновки передали на розгляд Дисциплінарної комісії.

Читайте також: Генпрокуратура викликає Ситника на допит

У свою чергу, члени комісії, в тому числі представники Ради громадського контролю, побачили в діях детективів НАБУ ознаки дисциплінарного проступку, та надали відповідні висновки на розгляд директору НАБУ для ухвалення рішення.

"Ми проаналізували ситуацію, що склалася, обговорили її з представниками адвокатської спільноти під час засідання Ради громадського контролю. Провели роз’яснювальну роботу з детективами і плануємо в майбутньому співпрацювати в цьому напрямку з адвокатами", — зазначив директор НАБУ Артем Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-