Виконувати обов'язки голови НСТУ замість Аласанії буде Чернотицький

Виконувати обов'язки голови НСТУ замість Аласанії буде Чернотицький

Укрінформ
Виконувачем обов’язків голови правління Суспільного мовлення став член правління НСТУ Микола Чернотицький замість Зураба Аласанії, контракт із яким 6 травня припинений достроково згідно з рішенням наглядової ради НСТУ.

Про це повідомила голова наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ), заступник шеф-редактора «Детектор медіа» Світлана Остапа.

"Наразі Зураб Аласанія з 6 травня йде у відпустку. Своїм наказом він призначив виконувачем обов’язків голови правління члена правління Миколу Чернотицького... Микола Чернотицький, хоча раніше й сказав, що не бачить себе очільником Суспільного, наразі погодився виконувати обов’язки голови правління", - зазначила вона.

Як повідомлялося, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією, ініціатором якого став член наглядової ради В’ячеслав Козак. Згідно з цим рішенням Аласанія мав працювати ще два тижні, а тоді наглядова рада НСТУ мала призначити тимчасово виконуючого обов’язки. 31 січня на засіданні було запропоновано, що т.в.о. голови правління НСТУ має стати член правління НСТУ Микола Чернотицький.

Читайте також: Суд у справі Аласанії проти НСТУ перенесли на червень

12 лютого наглядова рада НСТУ ухвалила рішення, яким встановила дату розірвання контракту з Аласанією 6 травня 2019 року, тобто після президентських виборів.

Євген Глібовицький подав до суду через рішення наглядової ради від 31 січня про дострокове розірвання контракту з головою правління Суспільного Аласанією, вимагаючи скасувати його.

Також відомо, що у лютому Аласанія подав до суду на НСТУ та членів наглядової ради. Засідання суду має відбутися 11 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-