НАБУ завершило слідство щодо е-декларацій мера Одеси Труханова

НАБУ завершило слідство щодо е-декларацій мера Одеси Труханова

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро завершили слідство у справі подання до декларації міським головою Одеси Геннадієм Трухановим недостовірної інформації.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Детективи НАБУ завершили розслідування фактів внесення Одеським міським головою недостовірної інформації до електронних декларацій за 2015 та 2016 роки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 3 травня посадовцю відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акта та скеруванням його до суду.

За даними слідства, мер Одеси не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою посадовець упродовж 2015-2016 рр був пов’язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов’язки. З цією особою підозрюваний перебував в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 роки, має двох спільних дітей, одна з яких народилась у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

Читайте також: Свідок у "справі Труханова" відхрестився від фірм-прокладок

Детективи вважають, що мер Одеси незадекларував: квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, проценти за вкладами у банках.

Загалом до декларації 2015 року посадовець не вніс статки на загальну суму 32,48 млн грн, до декларації 2016 року — на 18,81 млн грн. Розмір незадекларованих статків визначено на підставі експертиз, проведених в межах досудового розслідування.

У НАБУ повідомили, що розпочали слідство у цій справі у листопаді 2017 року. 11 березня 2019 року меру Одеси повідомили про підозру. Під час досудового розслідування детективи також встановили факти незаконного збагачення Одеського міського голови на суму понад 3 млн фунтів стерлінгів. Справу за цим епізодом закрито відповідно до рішення Конституційного суду.

Як повідомлялося, мер Одеси є обвинуваченим у справі за фактом заволодіння 185 млн грн місцевого бюджету Одеси при купівлі будівлі колишнього заводу «Краян». Досудове розслідування цього епізоду завершено — справа слухається в Малиновському районному суді м.Одеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-