З 1 травня нараховують пеню на борги за комуналку

З 1 травня нараховують пеню на борги за комуналку

Укрінформ
З 1 травня 2019 року набирає чинності стаття Закону України «Про житлово-комунальні послуги» про сплату пені у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.

Зокрема, стаття 26 «Відповідальність за неналежне виконання договору» встановлює, що «у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу».

Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги.

Читайте також: Переважну кількість субсидій в Україні отримують мешканці міст — експерти

Водночас, закон визначає, що пеня не нараховується за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги та житлові субсидії та/або наявності у споживача заборгованості з оплати праці, підтвердженої належним чином.

Закону України «Про житлово-комунальні послуги» був ухвалений 9 листопада 2017 року, однак, дію деяких його положень було відтерміновано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-