В Анкарі вперше відбулася Великодня служба українською

В Анкарі вперше відбулася Великодня служба українською

Фото
Укрінформ
З нагоди Великодня на території посольства України в Анкарі відбулася святкова літургія, яку провів священик Вселенського патріархату отець Харлампій.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Великдень - це не просто свято і торжество Православної церкви, Воскресіння - це вся наша віра, все церковне життя, вся православна цивілізація», - йшлося у посланні Вселенського патріарха Варфоломія, яке зачитала дружина посла України в Туреччині Тетяна Сибіга.

За її словами, для української громади в Анкарі дуже важливо мати змогу молитися рідною мовою.

Перша в Анкарі Великодня служба українською мовою / Фото: Будник Ольга, Укрінформ

«Дуже рада вітати всіх з Великоднем, дуже рада, що ми зібралися відсвяткувати це світле свято всією нашої дружною сім’єю – українською спільнотою. Вдячні Материнській церкві, Вселенському патріархату за привітання, за підтримку, за можливість помолитися разом. Для нас, українців в Туреччині, це дуже важливо», - зазначила Сибіга.

Це перша Великодня служба в Анкарі, яка була проведена українською мовою.

«Моя мама – українка, значить і я – українець. Для мене честь бути в Анкарі, бути серед українців цього світлого дня. Це благословення для всіх нас», - сказав отець Харлампій.

Читайте також: На Фанарі вперше пролунало Великоднє послання українською мовою

Великодню службу відвідали понад 60 представників української громади. Під час служби було освячено великодні кошики, які передали трьом маленьким українцям, які нині проходять лікування в одній з онкологічних лікарень Анкари.

Як відомо, напередодні Великодня у Анкарі відбувся благодійний ярмарок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-