Війна проти України не буде тривати вічно — глава УГКЦ

Війна проти України не буде тривати вічно — глава УГКЦ

Відео
Укрінформ
Отець і глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав зазначив, що війна проти України не буде тривати вічно, бо неправда ніколи не має останнього слова.

Про це він сказав під час проповіді до вірних у світлий празник Христового Воскресіння в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві, інформує Департамент інформації УГКЦ.

“Сьогодні зустрічаючи воскреслого Христа, ми бачимо, що неправда ніколи не має останнього слова. Що так, як після ночі завжди наступить день, так і війна проти України не буде тривати вічно. У тій правді, у тій істині нам потрібно вистояти”, - наголосив Блаженніший Святослав.

Він зазначив, що “жінки мироносиці сьогодні нам кажуть, що кожна людина має у найглибшому закутку своєї особи щось, що дарував їй Господь Бог як внутрішній компас, який завжди буде штовхати і вести людину шукати правду».

«Як важливо сучасній людині відчути обов’язок шукати правду і йти за нею. Сучасний момент історії України нам теж виглядає як період темної кромішньої ночі. Ми є оточені військами, але найгірше – ми залиті неправдою. Сьогодні багато людей не знають, кого слухати, не знають, що читати. Бо так багато говорять один про одного, що ми дивлячись один одному в очі, не віримо один другому», – додав архиєрей.

За його словами, сьогодні проти України вживається неправда як зброя.

«У нас крали і крадуть нашу історію, різними сучасними технологіями крадуть правду про людину, аби знищити її сьогодення. Та й під час виборів, як нам багато неправди сказали, щоб вкрасти наше майбутнє», – наголосив Блаженніший Святослав.

Він побажав, аби цьогорічне свято Пасхи стало свідченням і джерелом надії для українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-