Капелани освятили паски для прикордонників і помолилися за мир

Капелани освятили паски для прикордонників і помолилися за мир

Фото
Укрінформ
У підрозділах безпосереднього несення служби та навчальних закладах Держприкордонслужби капелани освятили паски та помолилися за мир.

Про це інформує прес-служба Держприкордонслужби.

“Сьогодні, у День Святого Воскресіння, святкові молитви та освячення пасок проводять капелани у підрозділах безпосереднього несення служби та навчальних закладах Держприкордонслужби”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, разом з прикордонниками капелани моляться за мир в Україні та освячують паски і святкові кошики.

У відомстві інформують, що святкові літургії капелани проводять у військових частинах, навчальних та лікувальних закладах прикордонного відомства, а також у місцях несення служби, в тому числі і на сході нашої країни – в зоні проведення ООС.

У підрозділах прикордонного відомства капелани освятили паски та помолилися за мир / Фото: dpsu.gov.ua

"Оскільки основне завдання військовослужбовців – постійно охороняти нашу країну та український народ, прикордонникам, як і військовикам інших структурних підрозділів, не завжди виходить перебувати на свята зі своїми сім’ями та відвідати церкви. Тому на територіях багатьох військових підрозділів є каплички, куди можна прийти та разом з капеланами помолитися й попросити здоров’я собі і своїм близьким", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Православні сьогодні святкують Світле Христове Воскресіння – Великдень

Окрім того, як зазначають у Держприкордонслужбі, доброю традицією стала передача до всіх підрозділів служби благодатного вогню, який доставляється з допомогою небайдужих громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-