Українців запевняють, що “сумнівні” борги за газ не вплинуть на субсидії

Українців запевняють, що “сумнівні” борги за газ не вплинуть на субсидії

Укрінформ
Незаконні донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу за приведення до стандартних умов не братимуться до уваги управліннями соціального захисту населення під час перепризначення у травні субсидій на новий рік.

Про це інформують у Міністерстві соціальної політики.

“Міністерство соціальної політики України, враховуючи позицію НКРЕКП про неправомірність дій операторів газорозподільчих мереж, ініціювало зміни до Постанови КМУ № 848. Вони передбачають право субсидіантів на автоматичне перепризначення допомоги на новий період за наявності «сумнівного» боргу за газ”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема зазначається, що, за повідомленнями субсидіантів, останнім часом вони отримують платіжки зі значними боргами.

“Природа цих боргів для них є незрозумілою, оскільки за спожитий їхнім домогосподарством газ, вони розраховуються вчасно. Тому за пропозицією Мінсоцполітики уряд прийняв рішення не враховувати ці «сумнівні» борги”, - інформують у Мінсоцполітики.

Таким чином, наголошують у відомстві, у травні на вимогу Постанови КМУ №848, усі постачальники природного газу будуть зобов’язані надати у місцеві управління соцзахисту інформацію щодо наявності простроченої заборгованості без зазначення нарахувань за так звані коефіцієнти.

Читайте також: Коболєв: Субсидіанти після монетизації субсидій оплачують газ більш як на 100%

На основі цієї інформації й будуть перепризначатися субсидії.

Також зазначається, що ті сім’ї, які розраховуються за газ вчасно і в повному обсязі, отримають право на готівкову субсидію.

Натомість громадяни, які матимуть борги за спожитий ними газ, будуть переведені на безготівкову форму монетизації.

Борги сумнівного походження ні в першому, ні в другому випадку не впливатимуть на процес перепризначення субсидій, наголошують у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-