Доступні ліки: Нацслужба здоров'я розпочала виплати аптекам

Доступні ліки: Нацслужба здоров'я розпочала виплати аптекам

Укрінформ
Національна служба здоров’я Україна (НСЗУ) розпочала перші виплати аптечним закладам за договором на участь в оновленій урядовій програмі реімбурсації “Доступні ліки”.

Про це Укрінформу заявив голова НСЗУ Олег Петренко.

“Оновлена програма “Доступні ліки” працює лише три тижні. Запровадження нових для України електронних інструментів потребує часу та зусиль, але електронний рецепт вже став реальністю. Електронна система охорони здоров'я має весь необхідний функціонал, НСЗУ готова відшкодовувати вартість лікарських засобів, які відпускаються за електронними рецептами в програмі “Доступні ліки”. І перші оплати, які сьогодні надійшли в аптечні заклади, підтверджують цю готовність”, - сказав Петренко.

Він наголосив, що Національна служба здоров'я робить максимум зусиль, щоб всі аптечні заклади, які уклали договір на участь в програмі реімбурсації, могли повноцінно працювати за програмою.

"Загалом, 7 805 608 грн отримали 309 аптечних закладів - юридичних осіб. Найбільші виплати за договором з НСЗУ направлені: у розмірі 615 198 грн – до аптечного закладу, зареєстрованого у Вінницькій області, у розмірі 343 138 грн – до аптечного закладу, зареєстрованого на Львівщині, понад 200 тис. грн – до аптечних закладів, зареєстрованих у Миколаївській, Харківській та Закарпатській областях", - повідомив Петренко.

Також у прес-службі НСЗУ поінформували, що станом на 24 квітня за програмою реімбурсації “Доступні ліки” НСЗУ уклала договори з 903 аптечними закладами - юридичною особою.

Читайте також: У МОЗ пояснили, де можна безкоштовно зробити щеплення

"6 238 точок відпуску ліків за електронними рецептами зголосилися взяти участь у програмі. Серед них – 82,5% – приватних аптечних закладів, 11,6% – комунальні, 5,9% – ФОП. 2 435 аптек уже відпускають ліки за електронним рецептом. На 24 квітня виписано 979 163 електронних рецептів, відпущено – 563 410. Найбільш активно виписують електронні рецепти на “Доступні ліки” на Дніпропетровщині (130 711), Харківщині (75 200) та місті Києві (72 388). За кількістю відпущених лікарських засобів за електронними рецептами лідирує Дніпропетровська (70 952), Харківська (45 888) та Львівська (44 317) області", - повідомили у НСЗУ.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 квітня урядова програма реімбурсації “Доступні ліки” перейшла в адміністрування НСЗУ і стала працювати за новими правилами. Лікарські засоби за програмою відпускаються лише за електронними рецептами. А виписує їх лікар первинки, з яким пацієнт підписав декларацію. Отримати необхідні лікарські засоби пацієнт може у будь-якій аптеці, яка має договір з НСЗУ, незалежно від свого місця проживання чи прописки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-