Сюмар про мовні квоти: українська музика на десятиліття випереджає російську попсу

Сюмар про мовні квоти: українська музика на десятиліття випереджає російську попсу

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політки Вікторія Сюмар переконана, що за кілька років після запровадження мовних квот українська музика значно випередила російську.

На цьому політик наголосив у своєму дописі на Facebook.

“Квоти не такі? Сьогодні другий рік поспіль премія для кращих українських виконавців ЖарПтиця! В 1996 році започаткована Олександром Богуцьким з командою. Зараз — відродження. Не лише “Жар-Птиці” — української музики. І мені байдуже до всіх "ватних" заяв тих, хто знає "як краще" то робити. В нас — вийшло відродити українську музику, яка за кілька років на десятиліття випередила попсу російських "мумій". І ми не дамо це занедбати і втратити”, - зазначила політик.

Як повідомлялося, у своєму інтерв'ю кандидат на посаду Президента України, шоумен Володимир Зеленський запевнив, що у разі його перемоги на виборах закони про мовні квоти на телебаченні та радіо скасовані не будуть, але запропонував інших підхід до регулювання медійного простору. Водночас він заявив, що “люди, які приймали цей закон, вони не зовсім телевізійні фахівці, м'яко кажучи”, а також висловив своє бачення щодо регулювання медіапростору, за якого держава має знижувати податок для тих медіакомпаній, які створюють україномовний контент.

Читайте також: Найбільш маразматичні “правки” до закону про квоти подавав Квартал 95 — Сюмар

У відповідь на це Сюмар нагадала Зеленському, що законопроекти про мовні квоти обговорювалися представниками великих українських телегруп, серед яких генеральний директор групи "1+1 медіа" Олександр Ткаченко та колишній директор медіагрупи StarLightMedia та телеканалу СТБ Олександр Богуцький.

Разом з тим вона наголосила, що ухвалені позитивним ефектом від цих ініціатив на сьогодні є те, що частка української мови становить 92% в телеефірі та 60% на радіо проти визначених законом 75% і 35% відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-