Група

Група "1+1 медіа" позивається до Порошенка

Укрінформ
Група "1+1 медіа" подала судовий позов до Президента Петра Порошенка про захист ділової репутації.

Про це повідомляється на сайті ТСН.

"Сьогодні, 16 квітня 2019 року, ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" подала позовну заяву у Печерський районний суд м. Києва до Президента України Петра Порошенка, а також до ТОВ "Видавничий дім "Медіа-ДК" про захист ділової репутації, зобов’язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, медіагрупа просить суд визнати недостовірними та такими, що порушують ділову репутацію, низку інформаційних повідомлень, які були поширені главою держави на його офіційній сторінці у Facebook та озвучені на зібранні громадян, і ТОВ "Видавничий дім "Медіа-ДК" – на сайті https://nv.ua/.

У позові, зокрема, йдеться про висловлювання Петра Порошенка про те, що на "1+1" чинить вплив і тиск власник телеканалу.

"Хочемо зазначити, що поширена інформація не відповідає дійсності. ... Працівники телеканалу "1+1" діють самостійно та не зазнають будь-якого втручання з боку кінцевого бенефіціара, а також будь-якого впливу чи залякувань", - йдеться у заяві.

Читайте також: Гендиректор "1+1" заявив, що збирається подати в суд на Порошенка

"1+1 медіа" також просить стягнути з Президента Петра Порошенка відшкодування моральної шкоди у розмірі один мільйон гривень.

"Ці кошти компанія перерахує у фонд допомоги армії "Повернись живим", - заявили у медіагрупі.

В "1+1 медіа" також згадали про випадок, коли чинний Президент без запрошення прийшов на прямий ефір програми "Право на владу", що виходить на телеканалі.

Раніше генеральний директор групи "1+1 медіа" Олександр Ткаченко заявив про намір подати в суд на Президента Петра Порошенка за те, що він "увірвався в ефір приватної компанії, без запрошення", а також "за минулі звинувачення на адресу каналу".

Як повідомлялося, Президент з'явився у студії програми "Право на владу" 11 квітня і запросив "прямо зараз" на дебати Володимира Зеленського. Однак шоумен телефоном відповів, що перебуває у Парижі, а також укотре відмовився від теледебатів на Суспільному і відключився.

Сам Петро Порошенко, який балотується на другий термін, до цього заявляв, що подає до суду на телеканал "1+1" за "чорний піар" і брехню проти нього. Він уточнив, що збирається судитися не з журналістами, а з власником "1+1" – олігархом Ігорем Коломойським. Окрім того, речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв заявляв, що судовий позов Президента Петра Порошенка до телеканалу "1+1" не міститиме матеріальних претензій, а стосуватиметься лише вимоги спростувати поширену неправдиву інформацію в програмі "Українські сенсації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-