Прокуратура оскаржить скасування розшуку і заочного арешту Шарія

Прокуратура оскаржить скасування розшуку і заочного арешту Шарія

Укрінформ
Прокуратура Києва оскаржить рішення Шевченківського райсуду щодо скасування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та розшуку блогера Анатолія Шарія, а також направлення його справи на дорозслідування.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

За її словами, на думку державного обвинувачення, немає підстав для направлення справи Шарія на додаткове розслідування.

"Ухвалюючи таке рішення, суд не надав оцінку зібраним під час досудового розслідування доказам, тому ми оскаржимо це рішення суду у Київському апеляційному суді", - сказала вона.

Як повідомлялося, Шевченківський районний суд скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та розшук блогера Шарія, а також направив справу відносно нього на дорозслідування. Відповідне рішення ухвалила слідчий суддя Олена Мєлєшак, ідеться у постанові від 10 квітня.

У клопотанні прокурора йшлося, що 1 травня 2011 року обвинувачений у приміщенні закусочної "Адоніс" ПП "Макдональдс Юкрейн ЛТД" на вулиці Борщагівській у Києві розпочав словесний конфлікт із потерпілим. Після цього обвинувачений та потерпілий через службовий вхід закусочної вийшли на вулицю. За даними слідства, обвинувачений, взявши з собою пістолет Форт-17Р, здійснив з нього два постріли в ногу та тулуб потерпілого, унаслідок чого останній отримав дві рани.

Надалі постановою Шевченківського районного суду м.Києва від 20 лютого 2012 року підозрюваний був оголошений у розшук, щодо нього застосовано запобіжний захід - утримання під вартою. До розшуку підсудного провадження по справі зупинено.

Заступник прокурора Києва 6 серпня 2013 року відправив на адресу суду лист від Міністерства безпеки та юстиції Нідерландів від 22 липня 2013 року, в якому йдеться, що підозрюваний має статус біженця та не може бути виданий.

18 червня 2014 року захисник підозрюваного звертався до суду з клопотанням про поновлення розгляду кримінальної справи з огляду на отриману інформацію про набуття обвинуваченим статусу біженця та припинення міжнародного розшуку.

Уже 15 травня 2018 року начальник Солом'янського ГУ НП у місті Києві поінформував суд, що підозрюваний проживає на території Литовської Республіки. Посадовець просив звернутися з відповідними документами до Міністерства юстиції України для вирішення питання щодо екстрадиції.

Читайте також: СБУ оголосила в розшук автора інтернет-ресурсу "Антифашист" Скачка

Також у травні 2018 року адвокат підозрюваного звернувся до суду з клопотанням про поновлення розгляду кримінальної справи. Зрештою суд вирішив відправити справу на дорозслідування, щоб перевірити доводи обвинуваченого та його захисника щодо можливої фальсифікації даної кримінальної справи як одного з елементів його переслідування в державі, що стало наслідком отримання статусу політичного біженця.

Відеоблогер та колишній журналіст Шарій відомий своєю проросійською позицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-