САП заперечує саботаж у справі Укроборонпрому: НАБУ всюди шукає

САП заперечує саботаж у справі Укроборонпрому: НАБУ всюди шукає "невістку"

Укрінформ
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури погодили детективам Національного антикорупційного бюро 50 клопотань про проведення обшуків у справі розкрадань в "Укроборопромі".
Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.

"На жаль, перекладання відповідальності за свою діяльність стає традицією та візитною карткою НАБУ. При виявленні будь-яких недоліків в роботі керівництво НАБУ, їх штатні підтримувачі всюди шукають славнозвісну «невістку», як правило, така роль відводиться прокурорам САП, суддям всіх рівнів, працівникам СБУ, поліції, депутатам, просто громадянам України та іншим, хто не підтримує генеральну лінію НАБ України", - заявили у відомстві у відповідь на звинувачення бюро.

"Однак, принагідно маємо поінформувати громадськість, що прокурорами САП під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактами корупції у діяльності Державного концерну "Укроборонпром" погоджено 50 клопотань детективів про проведення обшуків на об’єктах рухомого і нерухомого майна (в т.ч. у Гладковського О.В., Гладковського І.О., посадовців ДК "Укроборонпром", контролерів підприємств – постачальників тощо), 21 клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, 3 клопотання про арешт майна, затверджено постанову про витребування з іншого органу кримінального провадження, що має відношення до розслідуваних НАБУ фактів", - додали у САП.

Читайте також: Розкрадання в Укроборонпромі: НАБУ скаржиться на саботаж із боку САП

Зазначається, що погоджуючи ці клопотання прокурор розумів, що на 9 день після виходу в ефір сюжету Bihus.Info малоймовірно знайти якісь дані, що мають значення для кримінального провадження, однак надав згоду.

У повідомленні йдеться, що детективам НАБУ слід було витребувати матеріали кримінального провадження, яке розслідується Головною військовою прокуратурою, одразу після отримання виділених матеріалів, які свідчили про причетність підслідних НАБУ суб’єктів до розкрадання коштів ДК «Укроборонпром» та самих детективів і керівництва НАБУ.

Водночас на спростування тверджень щодо "усних вказівок" про видалення окремих прізвищ з текстів клопотань у САП виклали скановану версію одного з погоджених клопотань про проведення обшуку, який уже проведено.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у НАБУ заявили, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури надав лише одну вказівку у справі щодо розкрадань в "Укроборонпромі". У відомстві також зазначили, що процесуальні керівники у кримінальному провадженні, відкритому за публікаціями "Bihus.info", не надали жодної вказівки, окрім однієї – в усній формі: не згадувати у клопотаннях детективів, що скеруються до суду, прізвища Гладковського О.В. та інших осіб, які опубліковані в журналістському розслідуванні. За версією НАБУ, фактично, САП саботує розслідування, розпочате за матеріалами BIHUS.info.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-