РПЦ шантажує інші церкви, аби не визнавали ПЦУ - Епіфаній

РПЦ шантажує інші церкви, аби не визнавали ПЦУ - Епіфаній

Укрінформ
Росія задіяла усі можливі засоби, щоби православні церкви якомога довше не визнавали українську церкву.

Про це повідомив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній на прес-конференції у Львові, інформує Релігійно-інформаційна служба України.

«Зараз ми добиваємося визнання нашого автокефального статусу. Але, на жаль, з боку російської держави і російської православної церкви бачимо тотальний спротив. На рівні держави і на рівні Церкви ведуться перемовини з іншими православними церквами. Декого лякають, декого спонукають, на інших певною мірою впливають, бо до цього часу РПЦ мала вплив на помісні церкви», - підкреслив Епіфаній.

На його думку, спроби заблокувати визнання ПЦУ приречені на поразку.

«Не справившись із завданням, яке було поставлено РФ перед РПЦ: не допустити автокефалії та надання Томосу українській церкві, вони намагаються зараз привнести розкол у світове православ’я. Тобто поділити ту частину православних, які підтримують російську церкву і ту частину, яка підтримує Вселенського Патріарха. Я вірю, що цього розколу не буде. Вже зараз ми бачимо, що думки тих церков, які спершу були негативно налаштовані проти ПЦУ, трансформуються», - зазначив він.

Читайте також: Епіфаній обіцяє робити все, аби долучити православних українців до ПЦУ

Митрополит Епіфаній додав, що усі церкви будуть визнавати ПЦУ, але залишаться такі, які її не визнають. Зокрема, за його словами, це буде РПЦ, яка ніколи не змириться з автокефалією української православної церкви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-