Політична еліта не повинна помилятися, бо це загрожує нацбезпеці - науковець

Політична еліта не повинна помилятися, бо це загрожує нацбезпеці - науковець

Укрінформ
Українська політична та управлінська еліта не повинна помилятися, бо це загрожує національній безпеці, державі та наступним поколінням.

Таку думку в ході круглого столу в Укрінформі у середу з нагоди виходу у світ монографії "Українське диво. Від депресії до соціального оптимізму" висловив доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри публічної політики та політичної аналітики НАДУ при Президентові України Сергій Телешун.

Він підкреслив, що на Україну вже у найближчі роки очікують позитивні зміни.

"Монографія "Українське диво" (ще й напередодні другого туру виборів Президента України) розглядає питання соціального оптимізму... У монографії вказується, що уже у 2020-2021 роках в Україні будуть відбуватися позитивні зміни", - сказав Телешун.

При цьому науковець наголосив, що наша країна має набути конкурентності та результативності. "Вибори минають - Україна повинна залишитися. Вона повинна бути конкурентна, соціально відповідальна і результативна. Світ дуже швидко змінюється, як на глобальному, так і на регіональному рівні. Тренди, виклики, модернові сентенції змінюються занадто швидко... Вміння відчувати ці зміни, реагувати на виклики відповідає реаліям. Адекватність політичної, експертної еліти полягає у тому, що вона не живе застарілим", - зазначив Телешун.

За його словами, українська політична та управлінська еліта не повинна помилятися, бо це загрожує національній безпеці, державі та наступним поколінням.

Україна шукає свої нові технології, нові наукові розробки. Формуються нові наукові школи, що шукають відповідь на запитання щодо майбутніх моделей, якими має йти Україна, вважає вчений.

Читайте також: Вчені розповіли, як не піддатися маніпулюванню і навіюванню в ЗМІ

Науковець підкреслив, що в українському суспільстві є значні проблеми щодо розуміння, спілкування та комунікацій. "Публічна політика сьогодні базується на поєднанні комунікації ефективної влади та громадян, які грошима, своїм життям, зокрема на фронті, і реалізують реформи. Якщо немає комунікації, народ починає не довіряти владі", - сказав Телешун.

При цьому, за його словами, у реформ не буде перспективи, якщо не буде молодого покоління, яке своїми фінансами, політичними важелями впливатиме на майбутнє держави.

"Ці питання можна вирішити лише при створенні моделі майбутнього. Ми повинні налаштуватися на позитив створення конкурентного суспільства, конкурентної держави, що, незалежно від виборів, має перспективи", - зауважив Телешун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-