У ЄСПЛ позитивно оцінюють виконання Україною рішень суду

У ЄСПЛ позитивно оцінюють виконання Україною рішень суду

Укрінформ
У Європейському суді з прав людини позитивно оцінюють динаміку співробітництва з урядом України у частині виконання рішень Суду.

Про це заявив керівник генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістос Гіакумопулос, коментуючи доповідь Комітету міністрів РЄ щодо імплементації рішень ЄСПЛ у 2018 році, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Відносно України Комітет зміг закрити 318 справ, що стало результатом тісного співробітництва та посилення комунікації з владою, включаючи ефективне покращення інформування про справи відносно окремих осіб», - заявили у РЄ.

Як також відзначається, прогресу у взаємодії уряду України і ЄСПЛ також вдалося досягнути завдяки проведенню важливої судової реформи, у тому числі й у рамках Плану дій Ради Європи для України.

Серед справ проти України, які були закриті у ЄСПЛ у 2018 році, найбільше стосувалися неправомірно довготермінового утримання осіб.

Загалом, вказано у доповіді, Комітет міністрів РЄ закрив за минулий рік 2705 справ, які перебували на розгляді у Суді та стосувалися найбільш вагомих проблем у порушенні прав людини.

Читайте також: Євросуд вимагає від Росії пояснень у двох справах щодо MH17

Окрім України, найбільше справ було закрито (тобто за ними було завершено розгляд та винесені рішення) також проти Росії (385) та відносно Туреччини (372).

На даний момент у Раді Європи залишаються під контролем ще 6151 справа, що перебуває на стадіях розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-