Інформаційних запитів до Кабміну стало менше завдяки відкритості уряду

Інформаційних запитів до Кабміну стало менше завдяки відкритості уряду

Укрінформ
Торік кількість запитів на інформацію, які надходили до Секретаріату Кабінету Міністрів, зменшилася в порівнянні з 2017 роком.

Як повідомляє Урядовий портал, про це заявив державний секретар Кабінету Міністрів Володимир Бондаренко під час семінару «Забезпечення належного рівня доступу до публічної інформації центральними органами виконавчої влади»,.

Бондаренко переконаний, що цьому сприяє відкритість уряду.

«Хочу зазначити, що нам удалося досягти значних успіхів у забезпеченні відкритості та доступності інформації про роботу органів державної влади та місцевого самоврядування. Влада стає з кожним днем все більш прозорою та орієнтованою на потреби громадян», - наголосив Бондаренко.

Читайте також: Кабмін дає мільярд на інтернет і комп’ютери для шкіл

Крім того, він зазначив, що Україна посідає друге місце серед країн, які досягли найбільшого прогресу у відкритті даних за останні чотири роки. Бондаренко наголошує, що дедалі більше українців користується порталом відкритих даних, де містяться найпопулярніші реєстри та довідники.

На думку державного секретаря, революційним був запуск Єдиного веб-порталу використання публічних коштів, який реалізує ідею прозорого бюджету. Електронна система публічних закупівель ProZorro також є одним із досягнень держави та уряду в контексті відкритості та прозорості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-