УПЦ МП пропонує патріарху Варфоломію відкликати Томос

УПЦ МП пропонує патріарху Варфоломію відкликати Томос

Укрінформ
Із закликом до Вселенського патріарха відкликати Томос про автокефалію ПЦУ звернувся Священний Синод УПЦ МП (Російської православної церкви в Україні) на засіданні, яке відбулося 3 квітня.

Про це повідомляє сайт УПЦ МП.

“Слід констатувати, що дії Константинопольського Патріархату в Україні завдали великої шкоди українському православ’ю, а також стали загрозою для всеправославної єдності. Вважаємо, що Константинопольський Патріархат і особисто Патріарх Варфоломій має визнати свою помилку і працювати над її виправленням”, - ідеться в заяві.

Синод наголосив, що “жодна з помісних православних церков не визнала цього незаконного діяння Константинопольського Патріархату”.

“Способом виправлення цієї помилки могло би бути відкликання Томосу, заклик до розкольників про покаяння в гріху розколу та скликання Всеправославного зібрання задля соборного вирішення українського церковного питання”, - зазначається в ухвалі Синоду.

Читайте також: УПЦ МП подала в суд на Мінкульт - хоче скасувати внесення змін до статуту церков

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня у Києво-Печерській лаврі розпочалося перше у 2019 році засідання Священного Синоду Української православної церкви Московського патріархату. Його очолив митрополит Онуфрій.

Як відомо, попереднє засідання відбулося 17 грудня 2018 року.

Фото orthodox.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-