Проти Державіаслужби і ДПСУ відкрили справу через вояж Медведчука і Бойка до Москви

Проти Державіаслужби і ДПСУ відкрили справу через вояж Медведчука і Бойка до Москви

Укрінформ
Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Києві порушило кримінальну справу відносно посадовців Державіаслужби і Державної прикордонної служби через політ до Москви народного депутата Юрія Бойка і кума президента Росії Віктора Медведчука.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу речник ДБР Анжеліка Іванова.

"Територіальне управління ДБР у Києві на підставі доручення Генпрокуратури проводить розслідування кримінального провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем особами Державної прикордонної служби і Державіаслужби при наданні дозволів на перетин кордону України у напрямку Російської Федерації. Мова йде про можливе порушення заборон Кабінету міністрів, передбачених протокольним рішенням від 25 листопада 2015 року ", - сказала вона.

Іванова додала, що справа порушена за ознаками кримінального правопорушення ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

За словами речниці ДБР, наразі слідчі досліджують питання щодо законності надання дозволів відповідному повітряному судну.

Читайте також: "Вояж" Бойка і Медведчука до Москви: прикордонники пояснили свої дії

Як повідомлялося, народний депутат, кандидат у президенти Юрій Бойко 22 березня зустрівся з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим у його резиденції в Горках. Участь у зустрічі взяли також голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук та голова правління російського газового монополіста - ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

Після початку агресії РФ проти України у 2014 році між країнами було припинене пряме авіасполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-