У Києві представники церков просили мудрості українському народу

У Києві представники церков просили мудрості українському народу

Фото
Укрінформ
У Києві в рамках молитовного заходу “Боже, нам єдність подай” члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій під час молитви просили мудрості українському народу у своєму виборі та єдності Україні.

З молитвами під час заходу звернулися 8 представників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Першим молитву озвучив предстоятель Української православної церкви митрополит Епіфаній.

Молитовний захід у Києві “Боже, нам єдність подай” / Фото: Лазаренко Микола

Потім від Української греко-католицької церкви з молитовним словом звернувся секретар Синоду єпископів владика Богдан Дзюрах, від Римо-католицької церкви - єпископ Києво-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин від імені Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом, президент Українського біблійного товариства Григорій Комендант, перший заступник старшого єпископа Української церкви християн віри євангельської Анатолій Козачок, заступник головного муфтія Духовного управління мусульман України шейх Рустам Гафурі та Голова союзу церков Християн баптистів старший єпископ Валерій Антонюк.

У своїх молитвах вони просили мудрості українському народу в його виборі, миру Україні, єдності, економічного процвітання.

По закінченню спільної молитви хор виконав духовний гімн “Боже великий, єдиний”.

На заході, що відбувався на Володимирській гірці біля пам’ятника Володимиру Великому, були присутні також Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, члени уряду, секретар РНБО Олександр Турчинов, народні депутати та інші.

Як зазначив після закінчення спільної молитви у Twitter Порошенко, “ключовим у сьогоднішній молитві була єдність. Єдність всіх церков, єдність держави, єдність народу і єдність нації”.

Читайте також: У храмах ПЦУ молитимуться за справедливі вибори Президента

Як повідомлялося, з ініціативи Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій та за підтримки Президента України 30 березня 2019 року оголошено днем молитви і посту в намірах чесних і мирних президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-