Інклюзивна освіта: Фонд Порошенка, Google-Україна і МОН підписали Меморандум

Інклюзивна освіта: Фонд Порошенка, Google-Україна і МОН підписали Меморандум

Фото
Укрінформ
Голова Фонду Порошенка Марина Порошенко разом із міністром освіти і науки України Лілією Гриневич та директором Google-Україна Дмитром Шоломко підписали Меморандум про співпрацю в організації навчання осіб з особливими освітніми потребами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми підпишемо Меморандум, і цим документом передбачено спільні дії щодо організації навчання дітей з особливими освітніми потребами. В рамках програми "Нова українська школа" заплановано проведення навчання вчителів по використанню цифрових освітніх інструментів, що буде сприяти рівному доступу до інформації і освітніх послуг та відіграє особливу роль в повноцінній інтеграції у суспільство. І це відповідає положенням основного міжнародного документа у сфері запровадження інклюзивної освіти – Саламанської декларації”, - наголосила Марина Порошенко.

Меморандум про співпрацю в організації інклюзивного навчання підписали в Києві / Фото: Михайло Марків, Укрінформ

Вона зазначила, що протягом трьох років впроваджується інклюзивна освіта у всіх регіонах України, і вже є вражаючі результати.

За її словами, в Україні нараховується 550 інклюзивно-ресурсних центрів, і на державне замовлення була створена електронна система, яка вже працює в усіх цих центрах. Марина Порошенко додала, що в майбутньому на базі цієї системи можна буде створити карту України, яка буде демонструвати наявність інклюзивно-освітніх закладів в певних регіонах, а також допоможе збудувати єдиний реєстр дітей з особливими освітніми потребами та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів.

У свою чергу, міністр освіти та науки зазначила, що наразі в школах є понад 12 тисяч дітей з особливими потребами, які навчаються зі своїми однолітками, а не ізольовані в окремому місці. Вона наголосила, що статистика постійно зростає, і головним завданням є забезпечення відповідних умов для цих дітей.

“Наріжний камінь Нової української школи – це створення відкритого інклюзивного середовища, в якому кожна дитина матиме повний спектр можливостей для розкриття власного таланту”, - сказала Гриневич.

Читайте також: Марина Порошенко проінспектувала заклади інклюзивної освіти в Києві

Шоломко зазначив, що однією з головних цінностей Google є рівність можливостей для кожного. За його словами, особлива увага приділяється питанням інклюзії та доступності, що має відображення в цифрових інструментах.

“Ми раді ділитися експертизою із впровадження цифрових інклюзивних стандартів в освіті і сподіваємось, що можливість співпраці з Міністерством освіти і науки України та Фондом Порошенка дозволить досягти дійсно значимих та масштабних результатів”, - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-