Кількість шкіл з інклюзивною освітою зросла на 42% - Марина Порошенко

Кількість шкіл з інклюзивною освітою зросла на 42% - Марина Порошенко

Укрінформ
В Україні кількість шкіл, де запроваджена інклюзивна форма освіти, зросла на 42%, а дітей, які їх відвідують, побільшало на 51%.

На цьому наголосила дружина Президента Марина Порошенко під час тренінгу «Комплексна оцінка потреб дітей у закладах інституційного догляду та в сім’ї» у Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реформа інклюзивної освіти в Україні проходить дуже потужно і має підтримку. Завдяки команді однодумців, яку сформували за ці роки, ми домоглися вражаючих результатів. Тільки за останній рік кількість шкіл, які впроваджують інклюзивну форму освіти, зросла на 42%, а дітей з особливими освітніми потребами, що пішли в такі школи, побільшало на 51%», - зауважила Марина Порошенко.

За її словами, у 2016 році 87% дітей з особливими освітніми потребами були фактично ізольовані, адже перебували поза системою надання освітніх послуг у загальноосвітніх закладах. Натомість нині кожна четверта школа впроваджує інклюзію.

Вона також додала, що нині в Україні працює 550 інклюзивно-ресурсних центрів, де сучасні психолого-педагогічні і корекційно-розвиткові послуги надають дітям з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років.

Читайте також: Кількість учнів з особливими освітніми потребами на Закарпатті зросла у 2,5 раза

«В Україні працює 700 дитячих закладів, в яких перебуває 106 тисяч дітей, які ізольовані від своїх сімей, і з яких тільки 6 тисяч – це діти-сироти. Наше спільне завдання – забезпечити їх виховання в сімейних умовах або в наближених до сімейних. Нам потрібно об’єднати зусилля, щоб захистити право дітей на отримання освітніх послуг», - підкреслила перша леді.

Фото: zhzh.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-