Всеукраїнська рада церков засудила напад на мусульман у Новій Зеландії

Всеукраїнська рада церков засудила напад на мусульман у Новій Зеландії

Укрінформ
Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій засудила терористичний напад на мусульман в Новій Зеландії і запевнила, що Україна є поліконфесійною та поліетнічною країною.

Про це йдеться у заяві ВРЦіРО, повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

“З почуттями смутку й обурення ми сприйняли звістку про вбивство 50 та поранення ще 50 мусульман в Новій Зеландії внаслідок терористичного нападу. Висловлюємо наші співчуття родинам загиблих, моральну підтримку – всім постраждалим. Терористичним злочинам проти людяності немає жодного виправдання”, - йдеться в заяві.

ВРЦіРО зазначає, що Українська держава, будучи за фактом переважно християнською спільнотою, ніколи не давала підстав для зарахування її до числа країн, де в небезпеці є права різних релігійних конфесій.

Читайте також: Розстріл у мечетях Нової Зеландії: прем'єр хоче позбавити нападника слави

Наголошується, що Україна є поліконфесійною та поліетнічною країною, де гарантуються права і свободи, як віруючих, так і невіруючих, забезпечуються свобода віросповідання та умови для мирного співжиття представників різних релігій і культур.

Як повідомлялося, 15 березня у Новій Зеландії внаслідок теракту у двох мечетях загинули 50 осіб, ще 50 зазнали поранень. Незадовго до здійснення нападу 28-річний Брентон Таррант оприлюднив у соцмережах 74-сторінковий маніфест антиіммігрантського спрямування. В оприлюдненому перед терактом"маніфесті" є згадка про Україну. Терорист заявив, що мусульмани не знайдуть перепочинку, ані в Ісландії, ані у Польщі, ані в Новій Зеландії, ані в Аргентині, ані в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-