Кількість учнів з особливими освітніми потребами на Закарпатті зросла у 2,5 раза

Кількість учнів з особливими освітніми потребами на Закарпатті зросла у 2,5 раза

Укрінформ
У Закарпатській області організовано інклюзивне навчання 556 дітей з особливими потребами в 247 закладах освіти.

Про це розповіла дружина Президента Марина Порошенко під час робочої поїздки на Закарпаття, повідомляється на сайті глави держави.

“За словами Марини Порошенко, цього року інклюзивне навчання організовано у 247 закладах освіти, де отримують освітні послуги 556 дітей Закарпатської області. Це майже у 2,5 раза більше, ніж у 2016 році, коли в Україні тільки починалася реформа інклюзивної освіти”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у ході поїздки у Закарпатську область перша леді відвідала інклюзивну загальноосвітню школу № 13, у якій у 2018 році за ініціативою Фонду Порошенка було створено ресурсну кімнату для учнів з особливими освітніми потребами. Наразі за інклюзивною формою навчання тут здобуває освіту 11 дітей.

У Сваляві дружина Президента зустрілася з фахівцями та вихованцями Інклюзивно-ресурсного центру.

Читайте також: Кожна друга вінницька школа впроваджує інклюзивне навчання

Також вона відвідала Свалявський центр замісної ниркової терапії, в якому щороку проводять близько трьох тисяч сеансів гемодіалізу. Наразі, як розповіли в АП, центр оснащено п’ятьма апаратами “штучної нирки”. За останніми статистичними даними, в області на обліку перебуває понад 2,2 тисячі хворих з вираженою та тяжкою стадіями хронічної ниркової недостатності.

Крім того, Марина Порошенко ознайомилася з роботою Закарпатської обласної дитячої лікарні, яка обслуговує майже 300 тисяч дитячого населення регіону.

Фото: прес-служба президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-