Руйнівний буревій, українська Рапунцель і рекордна поразка

Руйнівний буревій, українська Рапунцель і рекордна поразка "Динамо"

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

Вітряний понеділок: на початку тижня Україною пронісся буревій, який не лише зривав дахи та викорчовував дерева, а й забрав людські життя. На фото: уламки даху, що впав через сильний вітер, на вулиці Лисенка в Києві. Цього разу, крім двох припаркованих автомобілів, ніхто не постраждав.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

А в Миколаєві вітер повалив дерево на маршрутку, постраждали водій та двоє дітей. З травмами різного ступеню їх госпіталізували до лікувальних закладів.

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

У Черкасах, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від’їзду Президента України представники Національного корпусу намагалися заблокувати кортеж Глави держави й почали провокувати на бійку пересічних черкащан і поліцію. Унаслідок цього постраждали 22 поліцейські. Крім того, сутички за участю Нацкорпусу й Нацдружин відбулися й у Києві.

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

За фактом подій у Черкасах і Києві було встановлено трьох основних фігурантів, двом особам вручили підозри. У середу, 13 березня, одному з фігурантів сутичок у Черкасах – представнику Нацкорпусу Антону Братку – суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обмеженням свободи у нічній час, а другому – Дмитру Кухарчуку (на фото в центрі) – цілодобовий домашній арешт.

Фото: Анатолій Сірик
Фото: Анатолій Сірик

Лежачий протест: у четвер, 14 березня, під КМДА лягли велосипедисти, щоб символічно зобразити тіла збитих на дорозі водіїв двоколісних. На протест всі київські велоспільноти вийшли через смерть киянина Діаса Мужева, якого збила машина на велопереїзді. У такий спосіб активісти спробували привернути увагу до трьох головних вимог: створення велоінфраструктури, зниження ліміту швидкості в Києві до 50 км/год і створення захистів безпеки на дорогах, делініаторів, які відгороджують смуги громадського транспорту від паркування.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Залізничні вокзали й інші публічні місця в 10 обласних центрах країни на День українського добровольця, 14 березня, перетворилися на справжні концертні майданчики. Тут заграли військові оркестри, влаштувавши музичні флешмоби.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Українська Рапунцель: 15-річна школярка з Києва Олена Корзенюк встановила рекорд України на найдовше дитяче волосся – 2 метри 35 сантиметрів. За словами експертів, така довжина претендує на внесення досягнення й до світової Книгу Рекордів Гіннесса.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Футболісти київського "Динамо" достроково завершили єврокубковий сезон. 14 березня в матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА "Динамо" на столичному НСК "Олімпійський" програло лондонському "Челсі" з рахунком 0:5, зазнавши найбільшої домашньої поразки в єврокубках.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Із зимою попрощалися остаточно: українці відсвяткували Масницю. Так, на території парку "Київська Русь" традиційно спалили солом'яне опудало зими.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

А ще стріляли з требушета ядрами, що палали.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

"Подільський зоопарк" у Вінниці показав трьох новонароджених сурикатів. Пара місцевих ссавців вперше привела потомство після переїзду з польського звіринця. Троє малюків перебувають разом із батьками в закритому вольєрі, який обігрівають за допомогою інфрачервоних ламп.

Читайте також: Безпілотник-невидимка, "меч вікінга" й жіночі марші

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

"Аншлаг" у парламенті: порожні робочі місця народних депутатів під час засідання Верховної Ради України.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Службовий собака кінологічної групи Мобільного рятувального центру ДСНС України під час навчань.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Навчально-тренувальнi лiтаки Л-29 на так званому авіаційному кладовищі в селі Широке на Запоріжжі.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Форварди БК "Дніпро" Станіслав Тимофеєнко і БК "Одеса" Максим Пустозвонов (зліва направо) під час фінального матчу Кубку України з баскетболу, що завершився з рахунком 74:69.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Півзахисник донецького ФК "Шахтар" Тайсон (ліворуч) і захисник львівського ФК "Карпати" Аді Мегреміч під час матчу 21-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги, що завершився перемогою "гірників" з рахунком 5:0.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Вихованці Центру захисту дiтей "Нашi дiти" й актори київського "Театру юного глядача" пiд час вистави за мотивами твору чеського дитячого письменника Степана Завреля "Дiдусь Томас".

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Полярне сяйво в небі над Норвегією.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Крокуси (шафран Гейфеля) квітнуть поблизу села Березинка на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-