Кожен третій українець довіряє поліції

Кожен третій українець довіряє поліції

Дослідження
Укрінформ
Кожен другий українець не довіряє працівникам поліції.

Про це під час презентації національного соціологічного дослідження "Поліція України очима населення" розповів директор Харківського інституту соціальних досліджень Денис Кобзін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наше дослідження показало доволі цікаві дані. По-перше, поліція має 30,4% довіри від населення, тобто майже кожен третій опитаний довіряє. Ще можна відмітити, що кількість тих, що довіряють, порівняно з 2012 роком трішки зросла, на 4%. Водночас кожен другий не довіряє поліції, тобто 50% опитаних. І поліції є над чим працювати ще роками", - зазначив він.

Як повідомляється, найбільший показник довіри серед громадян - у Закарпатській та Хмельницькій областях.

Разом з тим, за словами Кобзіна, значна кількість опитаних оцінює діяльність поліції як неефективну - роботою місцевої поліції незадоволені 49,4% респондентів, а української поліції загалом -52,7%. В свою чергу задоволені діяльністю місцевої поліції 33,7% респондентів, а Національної поліції загалом - 29,5% опитаних.

Читайте також: Спецслужби готові до президентських виборів — Грицак

Дослідження проведено Харківським інститутом соціальних досліджень в межах проекту Харківської правозахисної групи щодо боротьби з катуванням та безкарністю за підтримки Європейського Союзу.

В рамках дослідження було опитано 19 500 респондентів (45,3% чоловіків і 54,7% жінок) у 24 областях України та у Києві. Опитування проводилось протягом листопада-грудня 2018 року методом особистого інтерв'ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-