Держдеп оголосив тендер на програму сприяння свободи Інтернету в Україні

Держдеп оголосив тендер на програму сприяння свободи Інтернету в Україні

Укрінформ
Держдеп США в п'ятницю оголосив тендер на реалізацію програми, яка б сприяла просуванню свободи Інтернету в Україні в умовах конфлікту з РФ.

Про це йдеться на офіційному сайті Державного департаменту США.

"Державний департамент США, Бюро з питань демократії, прав людини і праці (DRL) оголошує відкритий конкурс для організацій, зацікавлених у поданні заявок на програми, які сприятимуть свободі Інтернету в Україні", - зазначається в оприлюдненому документі.

Читайте також: СБУ: Росія намагатиметься вплинути на вибори через кібератаки на ЦВК

Передбачається, що ціль нової програми буде спрямована на політику, що сприятиме свободі слова в Інтернеті в Україні; об'єднуватиме експертів технічної сфери, юристів, представників громадянського суспільства, ЗМІ й приватного сектору на цьому напрямі; посилюватиме взаємодію між секторами щодо боротьби із загрозами свободі Інтернету тощо.

"Програма має зосередитися на консенсусі серед зацікавлених сторін в Україні щодо свободи висловлення думок під час конфлікту, зокрема щодо вирішення питань самоцензури, а також перетину між питаннями національної безпеки й свободи слова в Інтернеті", - зазначається в документі.

Читайте також: Українські журналістки найчастіше стикаються з погрозами та інтернет-тролінгом

При цьому передбачено, що програма триватиме від одного до трьох років. Американська сторона готова профінансувати ініціативу в розмірі від 500 тисяч до $1,180,500.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-