Штати вшанували пам'ять убитої активістки Катерини Гандзюк

Штати вшанували пам'ять убитої активістки Катерини Гандзюк

Відео
Укрінформ
Офіційний Вашингтон вшанував пам'ять убитої на Херсонщині активістки Катерини Гандзюк, яка боролась із корупцією в регіоні.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба посольства США в Україні.

"Сьогодні наші колеги у Вашингтоні вшанували пам'ять Катерини Гандзюк під час церемонії нагородження жінок Міжнародною премією за відвагу. Катя подала гідний приклад, виступаючи проти корупції і працюючи над поліпшенням життя дітей, переміщених під час війни", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прокуратура оскаржить рішення суду, який відпустив Мангера

Посол США в Україні Марі Йованович наголосила, що справа Гандзюк живе, а сама вона подала приклад мужності співвітчизникам.

"Катерина Гандзюк була уособленням мужності. Незважаючи на проблеми чи особисті втрати, вона боролося з корупцією з високо піднятою головою. Маючи гарну освіту, Катерина могла б зробити прибуткову кар'єру за кордоном. Проте вона залишилась у рідному Херсоні заради змін, які здійснювала через боротьбу з корупцією та підтримку дітей, які змушені були покинути рідні домівки через війну. Каті випали великі страждання, у підсумку вона віддала своє життя заради демократичної України. Катя подала гідний приклад усім українцям. Її спадок та надзвичайно важлива справа продовжують жити", - сказала Йованович.

Читайте також: Суд зняв браслет з Мангера

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні, внаслідок чого було уражено опіками 30% тіла жінки. 4 листопада 2018 року вона померла.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської облради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 2 млн 497 тис. 300 грн. Заставу вніс адвокат. Термін запобіжного заходу Мангеру закінчився 3 березня.

Читайте також: Геращенко закликає дати охорону батькові Гандзюк

4 березня Шевченківський райсуд не задовольнив клопотання ГПУ про продовження дії запобіжного заходу Мангеру, а 6 березня Шевченківський районний за клопотанням прокуратури відсторонив його від посади голови Херсонської облради до 6 квітня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-